Yoko Kanno

Over dit centrum

online instructie mogelijk
Brussel is een wereldstad waar veel kinderen naar KUMON gaan, niet alleen om hun academische vaardigheden te verbeteren, maar ook om hun concentratie vermogen en het zelfstandig leren te verbeteren.

Onze Engelse en wiskundeprogramma’s helpen kinderen van alle leeftijden en achtergronden om vaardigheden verder te ontwikkeling en uit te blinken in hun academische ontplooiing. Voor Japanse studenten bieden we ook Japanse en Franse programma's waarmee ze hun taalvaardigheid kunnen verbeteren en zelfverzekerd en onafhankelijk worden in hun studie.

Door vaak te studeren via dagelijkse werkbladen en het studiecentrum twee keer per week te bezoeken, bouwen onze studenten hun vaardigheden op in kleine, beheersbare stappen. Bij een bezoek aan het leercentrum werken de leerlingen aan de werkbladen van de betreffende dag en worden ze geobserveerd en begeleid door de instructeur en een team van assistenten. De tijd die de instructeur in het leercentrum doorbrengt, stelt hem of haar in staat om uw kind te ondersteunen in zijn of haar werk en ervoor te zorgen dat hij of zij zekere vooruitgang boekt. Tijdens hun bezoek aan het leercentrum overhandigen de leerlingen de taken die thuis zijn uitgevoerd en nagekeken, en ze nemen nieuwe taken voor de volgende dagen mee naar huis, tot het volgende bezoek aan het leercentrum. Na een paar maanden of zelfs weken, leveren de dagelijkse werkbladen en centrumbezoeken positieve resultaten op, die echte vooruitgang onder de studenten tonen.
Ik begon met KUMON meer dan 20 jaar geleden, toen ik mijn centrum opende. Mijn centrum ligt in de buurt van de Europese school in Ukkel en een Franse middelbare school. Als gevolg hiervan zijn er veel kinderen van verschillende nationaliteiten die zich bij mijn centrum hebben aangesloten om hun academici te verbeteren met behulp van de KUMON-methode.

Vanwege de diversiteit van het centrum, ben ik in staat om te praten en te leren over ieders cultuur – ik vind het fascinerend!
Vaak zijn mijn studenten ook geïnteresseerd in de Japanse cultuur, waardoor ik mijn achtergrond met hen kan delen. Voor mij is het een manier om de wereld te ontdekken. Mijn studenten worden mijn culturele gids en een ambassadeur voor hun land. 

Lestijden

Maandag Geen lesdag
Dinsdag Geen lesdag
Woensdag 15:00 - 18:00
Donderdag 16:00 - 18:00
Vrijdag 16:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 12:00
14:00 - 18:00
Zondag Geen lesdag

Prijzen

Een eenmalige betaling
Registratiekosten € 35
Wat zijn de registratiekosten?
Om uw kind te laten beginnen met een Kumon-studie betaalt u eenmalig registratiekosten om ze aan te melden als student
Per maand
Per vak € 80


Uw kind zal maximaal two dagen per week aanwezig zijn op het Kumon-studiecentrum


Five andere sets huiswerk voltooid elke week
 Hoe lang duurt een les?
De benodigde tijd voor het voltooien van een dag werk ligt ongeveer op 30 minuten per vak. De studietijd hangt volledig af van de persoon en het programmaniveau waar ze zich op dit moment bevinden. Houd er rekening mee dat lestijden en centrumdagen kunnen variëren als gevolg van de huidige overheidsbeperkingen.
Parkeren - Gratis
Gedeelte voor vroege leerlingen
Openbaar Vervoer - Trein
Familie Wachtruimte
Openbaar Vervoer - Tram
Openbaar Vervoer - Bus

Routebeschrijving krijgen

Rue Zwartebeek 8
Bruxelles
1180
Met de auto
Gratis beoordelingstest

Populairste vragen

KUMON biedt veel meer aan dan bijles en verschilt sterk van het traditionele schoolonderwijs. In plaats van zich voor te bereiden op specifieke proefwerken of evaluaties, stelt KUMON leerlingen in staat om zelfstandig te leren, en wel door individuele instructies en zorgvuldig uitgewerkte werkbladen.

Naast het ontwikkelen van sleutelvaardigheden in wiskunde en Engels, bouwt elke KUMON-leerling zijn of haar eigen zelfstandige leervaardigheden en zelfvertrouwen op. Dit betekent dat een KUMON-leerling niet afhankelijk is van of beperkt wordt door de vaardigheden en kennis van anderen.
KUMON is goed voor alle kinderen. Dit komt door onze geïndividualiseerde benadering van lesgeven, die altijd de vraag stelt: "Wat kan het kind eigenlijk precies en wat zou de juiste volgende stap zijn?" We wijzen het toeschrijven van categorieën, of een kind "zwak" of "sterk" is, af. We karakteriseren leervaardigheden niet alleen volgens de mate van begrip, maar ook volgens de processen, hoe een kind denkt en werkt, en tevens naar de instelling ten opzichte van leren. Elke vaardigheid op deze gebieden wordt waargenomen en de grenzen worden geleidelijk verlegd.

Na een beoordelingstest wordt een leerplan opgesteld om de vaardigheden van het kind verder te ontwikkelen en het kind, ongeacht het startpunt via de KUMON International Standard (een internationale benadering van het overeenkomstige schooljaarniveau), verder te brengen. Bij KUMON zijn leerlingen met speciale onderwijsbehoeften net zo welkom als begaafde en getalenteerde kinderen, evenals alle anderen, die ervan overtuigd zijn dat ze meer kunnen doen en hun volledige potentieel willen uitputten.
KUMON is een programma voor zelfstandig leren, maar elke leerling wordt voortdurend ondersteund door zijn instructeur. De zorgvuldig uitgewerkte werkbladen laten leerlingen zien hoe ze de oplossingen zelf kunnen vinden, terwijl de instructeur hulp biedt wanneer dat nodig is. De belangrijkste taak van een KUMON-instructeur is om de leerlingen bij het werk te observeren en te laten zien hoe de oplossing uit de lesstof kan worden gevonden: De vaardigheden om goed te kijken, te vergelijken, bekende kennis te gebruiken en vaak om het gewoon maar te proberen, worden getraind. Voorwaarde is, dat de taken nooit te moeilijk of te gemakkelijk zijn.
Daar staat geen vaste leeftijd voor. We hebben momenteel kinderen die pas twee jaar oud zijn, tot leerlingen die op het punt staan te gaan studeren. In sommige leercentra zijn zelfs volwassenen en senioren ingeschreven, om hun vaardigheden te ontwikkelen. KUMON helpt kinderen van alle leeftijden en ongeacht hun mogelijkheden. Hoe eerder ze beginnen, hoe sneller ze vaardigheden kunnen opdoen en genieten van de grootst mogelijke voordelen. Zodra uw gezin klaar is om aan een langdurig leerproces te beginnen, staat KUMON klaar om u te helpen uw doel te bereiken.
Als een wereldwijd programma volgt KUMON geen schoolcurriculum, maar vormt het een aanvulling op het curriculum van over de hele wereld. Het belangrijkste doel van de KUMON-methode is het ontwikkelen van vaardigheden voor zelfstandig leren. Deze vaardigheden voor zelfstandig leren komen ten goede aan de prestaties van leerlingen binnen elk curriculum. KUMON is precies afgestemd op het optimale leergebied van elke leerling, ongeacht de leeftijd, en zorgt ervoor dat vaardigheden, zelfvertrouwen en capaciteiten zich door de geselecteerde taken uitbreiden en ontwikkelen.

Stel een vraag